Netflix z funkcją łatwego wylogowania ze wszystkich urządzeń

Netflix z funkcją łatwego wylogowania ze wszystkich urządzeń

Netflix wprowadził właśnie nową funkcję, która umożliwi użytkownikom łatwiejsze wylogowanie ze wszystkich urządzeń, na których zalogowaliśmy się ze swojego konta. Jak dokładnie działa?


Użytkownicy Netflixa stosunkowo często logują się na swoje konta z innych urządzeń niż swoje. Zdarza się to szczególnie często podczas podróży bądź w momencie odwiedzenia bliskiej osoby, która nie posiada dostępu do usługi. Takie działanie ma jednak swoje konsekwencje, bowiem wielu użytkowników zapomina wylogować się z konta na danym komputerze lub smartfonie.



Właśnie dlatego Netflix postanowił wprowadzić opcję "Zarządzaj dostępem i urządzeniami". Dzięki niej wylogujemy się z wszystkich, bądź też wskazanych urządzeń, na których zalogowane jest nasze konto. Wyczekiwana przez użytkowników funkcja jest od teraz dostępna dla wszystkich, jednak na ten moment jedynie z poziomu przeglądarki.

Kuba Chudziak

Współzałożyciel portalu APYnews. Zainteresowany tematyką wideo w internecie oraz influencer marketingiem od blisko 10 lat.